tisdag 1 november 2016

Flyga högt

Titel: Flyga högt
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Rabén Sjögren
ISBN: 9789129681215 
Språk: Svenska
Antal sidor: 315
Genres: Ungdom
Utgivningsår: 2012
 

Handling:

Det finns koder. Vissa regler. Som när man kommer ny till klassen. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.
Så gör inte Silja. Silja gör precis tvärtom.
Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.

Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om och inget är längre självklart.


Kommentar:

Det var länge sen jag tog mig an att läsa en ungdomsbok, men efter att ha köpt denna på loppis för en tia så var det dags. Lättsam och underhållande bok om hur det är att försöka bolla mellan killar, kompisar och popularitet när man går i klass 9.
Men som alltid, slutet gott - allting gott!

Boktipsets snittbetyg: 3,8/5
Mitt betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar