torsdag 3 november 2016

Det är något som inte stämmer

 
 
Titel: Det är något som inte stämmer
Författare: Martina Haag
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9789164204905
Språk: Svenska
Antal sidor: 194
Genres: Roman
Utgivningsår: 2016
 

Handling:

"Den här gången låter hon ett stråk av smärta och pina löpa genom historien. Det känns äkta och är modigt gjort. Det är också intresseväckande och humorn lyser klarare nu, när den får kontrastera mot en mörkare bakgrund."
Icakuriren

"Men så börjar Martina Haag berätta om en skilsmässa så att jag tappar andan: få kan beskriva känslor som hon. Sorgen, ångesten, självförtroendet som bara försvinner. Delar av den här boken är bättre än allt annat Martina Haag har skrivit."
Dagens Nyheter

"Romanen är intensiv och stark, ärlig i sitt tonfall, genomstungen av smärta. Men också av drastisk galghumor."
Östgöta Correspondenten

"En smärtsamt träffsäker historia om hur det är att bli lämnad av sin kärlek och närmaste människa."
Bokhora

Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning.
Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.


Kommentar:

En bok jag velat läsa LÄÄÄÄÄNGE men hållt på till rätt tillfälle! Också ett loppisfynd fast denna gången på Tradera för en tia + frakt. Jag tog med mig boken till Kos och läste ut den på två dagar. Lättläst men bra bok som handlar om Martina och Eriks skilsmässa, sägs det. En bra bok som alltid ifrån Martina. Det har varit många skriverier om denna bok, och kanske därför man har fått upp suget av att vilja läsa den. Hur som helst, den gjorde min inte besviken. Det fanns även en viss igenkänningsfaktor i det hon skrev, utan att kunna sätta fingret på exakt vad det var. Förmodligen den där hemska klumpen i magen av när något går åt stöpet Men jag gillar hennes böcker, och hennes sätt att skriva. Ska nog ta och kolla igenom och se om jag inte har någon oläst bok ifrån henne jag ännu inte hunnit läsa.
 
Boktipsets snittbetyg: 3,4/5
Mitt betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar