måndag 9 januari 2017

Tjockare än vatten


Titel: Tjockare än vatten
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 9789175790992
Språk: Svenska
Antal sidor: 387
Genres: Deckare / Kriminalroman
Utgivningsår: 2015
 

Handling:

En rad dräpta katter, omsorgsfullt utplacerade i anslutning till vatten, väcker känslor i Stockholms södra förorter. Men när en respekterad psykolog hittas dränkt och stympad i sitt eget badkar får Conny Sjöberg och hans team annat att tänka på.

Efter ett fall på tjugofem meter hamnar en man på framrutan till en bil, och utredningsarbetet tar en ny vändning. Spåren pekat mot en serie bestialiska handlingar i det förflutna, och så småningom går det upp för de inblandade att en ny katastrof väntar om hörnet. Medan klockan tickar rivs gamla sår upp, inte minst för några av poliserna själva.

Tjockare än vatten är den sjunde, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om Hammarbypolisen. En hisnande thriller om det omöjliga i att göra sig fri från de drifter och demoner som formar och jagar oss genom livet.

Tjockare än vatten utsågs av Apple/iTunes till bästa svenska skönlitterära bok 2014.

"Före detta matematikern Carin Gerhardsen har med sju deckare (Hammarbyserien) i bokbagaget seglat upp som en av Sveriges deckardrottningar."
Caroline Engvall, Metro Göteborg

"Nagelbitande spännande..."
UNT

"Spänning kring vatten med originellt grepp."
Ica-kuriren

Jag har väntat länge på att någon deckarförfattare ska fånga mig på samma sätt som Stieg Larsson. Nu har jag hittat Carin Gerhardsen och hennes deckarserie om kriminalassistenten Petra Westmans arbete på Hammarby polisstation."
Efva Attling, Styleby

"Intrigen är intelligent, vändningarna många och när man tror sig veta hur allt hänger ihop visar det sig att man misstagit sig totalt. Tack och lov."
Norran


Kommentar:

Denna läste jag i slutet på år 2016 men har inte lagt upp den på bloggen förens nu.
Jag gillar verkligen dessa böcker ifrån Hammarbyserien! Jag har inte läst deckare så där väldans länge, men dessa böcker har fått mig att fastna. Tjockare än vatten gör mig inte besviken! Den är lätt att hänga med i samtidigt som att spänningen ligger på topp, vilket gör den till en riktig bladvändare. Nu har jag bara sista delen i serien kvar att läsa - Falleri fallera falleralla - men den håller jag lite på.
 
Boktipsets snittbetyg: 3,6/5
Mitt betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar