fredag 10 februari 2017

Bokbloggsjerka 10-13 februari

Äntligen fredag - av många goa anledningar! En av dem är att det är dags för Annikas Bokbloggsjerka!

Och veckans fråga lyder: Vilka bokliga saker (förutom böcker) kan du inte leva utan?

Det finns egentligen ingenting som jag inte kan leva utan direkt. Men det finns däremot många saker som underlättar och förgyller läsningen lite extra.
En av dem sakerna är min sida på Goodreads. Det är bland det bästa jag gjort, att skaffa mig ett inlogg där för att lättare kunna föra statistik i min läsning, lista upp mina olästa böcker så att man ha koll på dem. Jag har en wishlist med böcker jag önskas köpa och den minskar ju inte efter att man hela tiden hittar nya tips genom att se vad alla ni andra läser för något.

En annan sak som jag känner hade varit svårt att vara utan är min fina bokhylla, som dessvärre börjar bli rätt så överfull! Böcker för mig är en inredningsdetalj, som blir ännu vackrare i en fin vägghängd bokhylla jämte soffan.

Jag har tyvärr inte så mycket "bokiga" saker i den bemärkelsen, utan det är väl mer saker som jag känner ett stort behov utav tillsammans med min läsning. Så som min morgonrock tex - världsmysig att krypa in i när man vill ha extra myskänsla! Och så en kopp te eller kaffe gör en lässtund ännu mer komplett!

17 kommentarer:

 1. Goodreads ja, jag är också glad att jag till slut skaffade ett konto där. Med lite statistik så blir läsningen ännu roligare :)

  SvaraRadera
 2. Ja både Goodreads och bokhyllor är viktiga i boksammanhang. Köpte ett gäng nya bokhyllor för drygt ett år sedan och de börjar bli ganska fulla redan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller på och smida på ett nytt hyllsystem nu i samband med att vi ska göra om i vardagsrummet :)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Goodreads har jag ännu inte skaffat, är det inte mest på engelska eller? Kanske ska kolla lite närmare på det, alltid bra att hålla koll på sin läsning ju =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du hittar i stort sett alla titlar på svenska! Jag körde med boktipset innan men har gått över helt till goodreads, särskilt nu när boktipset ändrat om på sin sida, jag gillar inte alls deras nya upplägg!

   Radera
  2. Hm, det var ju riktigt kul med Goodreads! Synd att man inte hinner sitta där hela dagen! =)

   Radera
  3. Va roligt att du gick in och skaffade dig ett konto! :)

   Radera
 5. Kaffe eller te och en morgonrock, perfekta måsten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Bästa sätet att starta helgen på! :)

   Radera
 6. Min sida på Goodreads måste jag fixa till.

  SvaraRadera
 7. Jag använder Goodreads mer och mer faktiskt, men inte fullt ut än tror jag.

  SvaraRadera
 8. Jag finns också på Goodreads men är inte jätteaktiv där.

  SvaraRadera
 9. Goodreads är verkligen användbart, bokhyllor likaså. :)

  SvaraRadera
 10. Jag glömde min Snugrug, en filt med armar som är så mysig att krypa in i och sitta och läsa!! :) Goodreads har jag nyss börjat använda mer, gjorde ett konto för flera år sen!

  SvaraRadera
 11. Bokhyllor behövs :) Goodreads däremot tycker jag är lite bökigt, men jag vill ju ha lite statistik så det får väl gå :)

  SvaraRadera
 12. tänkte inte på morgonrock. jag har ett Goodreads - konto och jag förstår att en kan ha mycket glädje av det.

  SvaraRadera