fredag 3 februari 2017

Helgfrågan vecka 5

Då var det fredag igen och vi fortsätter även denna veckan med helgfrågan som Mia håller i!
Veckans fråga lyder:

Hur ser din skäms-bokhög ut?

Ja ni... den kan göras stor, för jag ser gamla hyllvärmare som ligger där från år till år som riktiga skämsböcker. Böcker som man vet finns där, men ändå blir helt bortglömda. Böcker som man tänker att "nu ska jag ta och läsa den där som legat u hyllan så länge" men när man väl ska börja på en ny bok så finns suget inte alls där för att påbörja den gamla hyllvärmaren, och boken blir återigen placerad i bokhyllan och bortglömd för ett tag till framöver. Några sånna böcker är dessa här nedan, sånna som jag nästan får dåligt samvete av att kolla på. Men det kan ju bli en trigg att ta tag i någon iaf, i årets hyllvärmarutmaning!

Någon som läst nån av dessa böcker och som känner att det är en bok som jag måste ta tag i snarast?

14 kommentarer:

 1. Vattenmelonen är en av de roligaste böcker jag har läst. Jag kan dock inte svära på att jag hade tyckt det i dag, det var nämligen nästan 15 år sedan jag läste den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag kommer tycka om den, har hört mycket bra om henne, men har ändå aldrig tagit tag i det..!

   Radera
 2. Har också en hel del hyllvärmare, av någon anledning så skjuter jag alltid upp att läsa dem även fast det är böcker som jag gärna vill läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har jag två stycken som jag vill läsa men inte kan bestämma mig så blir det alltid den kortaste, för då blir jag klar snabbade med den och kan påbörja den andra. Men då blir det ju samma visa igen, så därför blir alla tegelstenar orörda i hyllan :P

   Radera
 3. Jag har med en del hyllvärmare men försöker hålla den begränsad. Är det så att en bok blir liggande i flera år tar åker den vidare till loppis eller liknande. Är det en bok jag gärna vill läsa så ger jag den en chans till innan den åker vidare. Sedan plockar jag fram böcker ur just den högen och lägger på sängbordet. Kör med minst en hyllvärmare i månaden.

  SvaraRadera
 4. Vattenmelonen är en av mina favoriter faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Nej jag tror inte jag läst din men mitt minne är dåligt.

  SvaraRadera
 6. Allt för din skull är en av mina favoriter - väldigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hört så mycket om den, så det bådar ju gått att du har rankat den så pass högt :)

   Radera
 7. Nix, känner inte till någon av böckerna i din bokhög! Mina olästa och halvlästa i hyllan ser jag nog mest som att de liksom inväntar rätt tillfälle för att ta itu med. Sen får man väl försöka lita på att man också uppmärksammar när tillfället dyker upp! ;)

  SvaraRadera
 8. Har alldeles för många hyllvärmare men istället för att skämmas för dem så tänker jag göra en utrensning och skänka bort böcker so jag är säker på att jag ändå aldrig kommer att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra om man kan göra så! jag däremot har väldigt svårt att skiljas från mina böcker, oavsätt om de är lästa eller inte :)

   Radera
 9. Har inte läst någon i din bokhög, men den ser trevlig ut! :) Det blir lätt hyllvärmare, jag köper mindre numera men det blir ändå trots utrensningar. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så svårt att inte köpa nya böcker när man väl springer på dem! :)

   Radera